FødevareWatch

Fællesråd skuffet over droppede planer for Fiskeristyrelsen

Det vækker dyb skuffelse hos formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, at Socialdemokratiet ikke længere har planer om at flytte Fiskeristyrelsen og de 250 arbejdspladser til Nordjylland.

Foto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix

Det har vakt opsigt, at Socialdemokratiet, som ellers selv foreslog en udflytning af Fiskeristyrelsen i 2017, nu ikke længere har flytteplaner i retning af Nordvestjylland.

"Det er en utrolig trist og skuffende nyhed, at regeringen ikke holder fast i de ambitioner, de havde om at flytte flere af de statslige styrelser og institutioner. 250 arbejdspladser vil have meget stor betydning for Nordjylland," udtaler formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, i en pressemeddelelse udsendt på baggrund af artikel, som FødevareWatch bragte fredag morgen.

Tilbage i 2017 argumenterede nuværende erhvervsminister Simon Kollerup (S) ellers for, at det eneste rigtige var at flytte Fiskeristyrelsen tættere på fiskerne i nordvest. Men i et folketingssvar fra partikollega og miljø- og fødevareminister Mogens Jensen hedder det i denne uge, at man stadig er i gang med oprydningen i den styrelse, som var et af flere omdrejningspunkter, da sagen om kvotekoncentrationen og rigsrevisionens undersøgelse af samme rullede i sensommeren 2017 og igen i 2018.

"Derfor har regeringen ingen aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen," hedder det bl.a. i svaret til spørger Torsten Schack Pedersen (V).

Fiskeristyrelsen afviser anklager mod embedsværket i alvorlig kvotesag

I Landdistrikternes Fællesråd giver formanden ikke meget for det forløb, der nu ser ud til at ende med, at ingen af de 250 arbejdspladser i Fiskeristyrelsen bliver rykket til Nordjylland.

"Og så er logikken ikke forsvundet fra argumentet dengang: Hvorfor have kontrolinstansen liggende så langt fra de implicerede, mens viden om og håndteringen af fisk og fiskeindustrien er i Nordjylland? Det er ganske enkelt for dårligt," tilføjer Steffen Damsgaard.

Han stemmer dermed i med René Christensen, fiskeriordfører i Dansk Folkeparti, som heller ikke mener, at det giver mening at holde styrelsen i København.

"Det giver mening at flytte Fiskeristyrelsen til et sted i landet, hvor man er tættere på de fiskere, som de skal være i dialog med og kontrollere. Hvorfor skal styrelsen ligge i København, hvor der fanges allerfærrest fisk? En udflytning giver altid udfordringer i starten, men her mener vi, at det er vigtigt at prioritere muligheden for en udflytning," sagde René Christensen tidligere fredag.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier