FødevareWatch

Fødevareministeriet ønsker at kompensere fiskere med 10 millioner

Ministeriet ønsker at kompensere torske- og sildefiskere i Østersøen med en pulje på 10 mio. kr., fremgår det af et aktstykke fra Miljø- og Fødevareministeriet, ifølge Altinget.

Foto: Daniel Hjorth / Ritzau Scanpix

Sidste år endte EU-forhandlinger med at betyde store reduktioner på fiskeri efter torsk og sild i Østersøen, og det vil Miljø- og Fødevareministeriet gerne kompensere de danske fiskere for med en pulje på 10 mio. kr.

Det skriver Altinget, der har fået indsigt i et aktstykke fra Miljø- og Fødevareministeriet. Her fremgår det videre, at kompensationen kan søges af aktive erhvervsfiskere, der har fået tildelt en licens med tilhørende kvoter til at fiske torsk i østlig Østersø og torsk og sild i vestlig Østersø i 2020, ifølge Altinget.

"Formålet med ordningen er at afbøde indtjeningstabet for torskefiskere i den østlige Østersø samt torske- og sildefiskere i den vestlige Østersø i 2020 som følge af de reducerede kvoter," skriver Miljø- og Fødevareministeriet i agtstykket, der dog endnu ikke er blevet godkendt af Finansudvalgtet.

Danmarks Fiskeriforening forventer "økonomisk uvejr" efter nye fiskekvoter

Trods udfordringer fastholder bornholmsk fiskekæmpe markant milliardmålsætning

Trods kritik fra fiskeriet fastholder fiskeriministeren kameraplaner

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier