FødevareWatch

Danmarks Fiskeriforening forventer "økonomisk uvejr" efter nye fiskekvoter

Kvoterne for torsk kan ifølge Danmarks Fiskeriforening betyde, at dansk fiskeri vil få barberet 250 mio. kr. af bruttoomsætningen i 2020 i forhold til 2019.

Foto: Per Folkver / Ritzau Scanpix

Dansk fiskeri vil opleve et dyk i bruttoomsætningen på 250 mio. kr. i 2020 i forhold til 2019.

Sådan lyder vurderingen fra Danmarks Fiskeriforening oven på den nye aftale, som EU's medlemslande og EU-Kommissionen har forhandlet på plads i december om fiskekvoter for 2020.

"Med de danske fiskekvoter er der udsigt til et økonomisk uvejr for konsumfiskeriet i det kommende år. Dansk fiskeri bliver virkelig hårdt ramt økonomisk med kvotereduktioner særligt for torsk i alle farvande," udtaler Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, i en pressemeddelelse.

For Nordsøen og Skagerrak er kvoten for torsk blevet reduceret med 50 pct., mens der for Kattegat er vedtaget en bifangstkvote på 80 ton torsk, hvilket er 77 pct. mindre end i 2019.

Det er alene torskekvoterne, der forventes at give et fald på 250 mio. kr. i bruttoomsætningen i dansk fiskeri, og omsætningen kan ende med at falde yderligere, fremgår det.

"Desværre har EU-Kommissionen ikke lyttet til de input fra et samlet erhverv i alle lande rundt om Nordsøen, og det er meget skuffende. Nu risikerer vi, at manglende torskekvoter gør, at vi ikke kan udnytte andre kvoter. Kan vi ikke det, bliver faldet i omsætningen i fiskeriet i 2020 desværre endnu større," udtaler Svend-Erik Andersen.

Formanden vurderer, at det også kan blive et særligt vanskeligt år for fiskerne i Østersøen, hvor der også er en lukkeperiode for torskefiskeriet i den vestlige Østersø i februar og marts.

Aftale om kameraovervåget fiskeri bliver virkelighed

Danmarks Fiskeriforening ærgrer sig over element i ny aftale om kvoter

Fiskere efter kvotefastsættelse: Et hårdt år venter forude

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier