FødevareWatch

Amanda Seafoods skal bruge 50 nye ansatte i Hvide Sande efter stor ordre

En vigtig årsaftale med Coop ser ud til for alvor at sætte gang i produktionen hos Knud Søndergaard Fiskeeksport i Hvide Sande, som Amanda Seafoods opkøbte for et år siden.

Jesper Kold Sørensen, adm. direktør for Amanda Seafoods Foto: Amanda Seafoods A/S.

I bedste fald kan aktiviteterne blive tredoblet, og antallet af ansatte bliver fra start det samme.

Et år efter den norskejede fiskekoncern Amanda Seafoods satte underskift på opkøbet af Knud Søndergaard Fiskeeksport i Hvide Sande, er der endelig kommet gang i hjulene, efter at ejerne har landet en stor årsaftale med Coop, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Amanda Seafoods ser frem til stort 2020

"Vi har kørt lidt på tomme tanke i 2019, og det har været en frustrerende start for os, for alle ville gerne i gang noget før. Det har været nogle dyre ventepenge. Nu er vi kommet frem til år ét, og i forhold til i år kommer vi i 2020 - i bedste fald - til at tredoble aktiviteterne i Hvide Sande," siger Jesper Kold Sørensen, adm. direktør i Amanda Seafoods til avisen.

Med den nye aftale regner han med at skulle føje 50 medarbejdere til den eksisiterende medarbejderstab på 25 personer.

Frisk fisk del af 2020-programmet

I sommer fortalte Jepser Kold Sørensen til FødevareWatch, hvordan han regner med, at 2020 vil blive året, hvor Amanda Seafoods skal udvikle sin forretning indenfor frisk fisk, som hidtil har udgjort en mindre del af forretningen i forhold til konservesfisk.

"Vi er kommet en postgang for sent i gang med frisk fisk på grund af forsinkelser med etablering af produktionsfaciliteter og maskinleverancer. Da vi tog en beslutning om at ville drive udviklingen fra egen fabrik og først skulle købe og overtage og gøre klar, så blev tidsplanen for stram i forhold til den store kontraktsæson sidste år," sagde Jesper Kold Sørensen i juni med henvisning til opkøbet af Knud Søndergaard Fiskeeksport og Famm Seafood i slutningen af 2018.

"Vi har ikke for alvor sat de store sejl til endnu. Vi satser bestemt på at være 100 pct. klar på frisk-segmentet i 2020," hed det videre fra direktøren, der har siddet på posten siden 2008.

Men udover de friske tiltag arbejder Amanda Seafoods for tiden også fortsat med at integrere opkøbet af Bornholms, og i september overtog man kundeaktiviteterne fra Glyngøre.

"Det er helt utroligt spændende. Det er ligesom at starte på at skrive en helt ny bog om de næste store skridt i selskabets mangeårige historie," sagde Jesper Kold Sørensen om tiden i den over 100 gamle virksomhed, som i de seneste år har gennemført en håndfuld opkøb.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier