FødevareWatch

Faldende fangster presser dansk fiskeri

2019 bliver i dansk fiskeri kendetegnet ved at være et år med markant færre fisk end i 2018. Mindre kvoter og ustabile forhold omkring brexit lægger pres på hele industrien.

Foto: Ernst van Norde

Det bliver langt fra noget prangende år for dansk fiskeri i år, skriver Børsen. Sammenlignet med sidste års rekordstore omsætning på 3,5 mia. kr. må fiskerne i år berede sig på et fald i omsætningen på 20-25 pct., og i blandt andet forarbejdningsindustrien frygter man, hvordan et hårdt brexit kan forværre situationen yderligere.

"Når råvarerne ikke kommer ind i det omfang, vi skal bruge, så kan vi ikke beskæftige det samme antal folk. Det spreder sig som ringe i vandet. 2019 er et meget udfordrende år, hvor vi

har meget imod os," siger Peter Bamberger, adm. direktør for Vendsyssel Seafood og formand for producentorganisationen Danish Seafood Association, til avisen.

I 2018 omsatte alle led i den industrielle fødekæde for 33,9 mia. kr. og 7000 årsværk er direkte beskæftiget i sektoren.

Lektor: Færøsk magtskifte kan ændre kurs for fiskeri

Nyt partnerskab skal løfte fiskerierhvervet 

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier