FødevareWatch

Fiskeimportør forfalskede datomærkning på stort parti laks

Den danske fiskeimportør Prime Ocean har solgt norsk laks fra 2017 som dansk laks fra 2019. Laksen blev solgt til Aldi og efterfølgende afsløret af Fødevarestyrelsen, som gav virksomheden en bøde.

Foto: Emil Ryge Christoffersen/PULS

Fiskeimportøren Prime Ocean fra Skagen er blevet fanget i fusk af Fødevarestyrelsen. Det drejer sig om 20 ton frossen laks, eller 104.000 lag af røget laks, hvor datomærkningen blev ændret, så laksen så ud til at være dansk fra 2019. I virkeligheden var der tale om et parti norsk laks fra 2017, skriver Ekstra Bladet.

Holdbarheden på fisken var også blevet forfalsket. Den kunne maksimalt holde sig i 48 timer efter optøning, men Prime Ocean gav laksen holdbarhed på 28 dage. Fødevarestyrelsen opdagede ved en rutinekontrol, at holdbarheden blev ændret, men en medarbejder i virksomheden fortalte ifølge Ekstra Bladet, at laksen ikke var blevet solgt. Senere fandt kontrolløren fiskene på tilbud i Aldi.

"Vi havde ingen intentioner om at lade som om, at laksen var dansk. Den var norsk, men produceret i Danmark. Det skulle der selvfølgelig have stået. Det var en fejl. Vi ønsker aldrig at stå i vejen for kontrol," siger Niels Nordmann, medejer af Prime Ocean, i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Fiskeimportøren fik sammenlagt bøder på knap 200.000 kr.

Fiskeimportør mister millioner på dyr torsk

Mere fra FødevareWatch

System Frugt slutter af med røde tal

Året 2020 byder på underskud for salget af tørret frugt og nødder hos aarhusianske System Frugt. Selskabet blev sidste år solgt til Urtekram-ejeren Midsona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier