FødevareWatch

Danskejet landbrug i Kina lider trecifret millionunderskud

Landbrugskoncernen Scandinavian Farms Invest, der omsætter for omkring 350 mio. kr. på sine landbrug i Kina, har ikke haft noget let 2018.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Ritzau/arkiv

Det var mere end almindeligt svært at være international landbrugskoncern i 2018, og koncernen Scandinavian Farms Invest, der har sine aktiver i Kina, så i tillæg til lave svinepriser og høje kornpriser følgerne af afrikansk svinepest slå igennem i sine tal.

Ifølge Landbrugsavisen.dk kom koncernen ud af året med et samlet underskud på 110 mio. kr. mod et overskud på 47,8 mio. kr. året før.

Den smitsomme afrikanske svinepest, der i stor stil hærger i Kina, har indtil videre kostet mere end 15.000 svin livet hos Scandinavian Farms Invest, og sygdommen er den altovejende grund til det store underskud. Det er forhåbningen, at der senere i år igen kommer gang i produktionen.

"På denne baggrund forventes også for 2019 et betydeligt underskud og dermed et stærkt utilfredsstillende resultat," hedder det i beretningen, skriver avisen.

Danskejet kæmpelandbrug får underskud på 100 mio. kr. og tømmer staldene

Danske kæmpefarme truet af frygtet sygdom

Svinepest rykker tæt på – truer danske megafarme

Mere fra FødevareWatch

Skovlyst-strategi kulminerer i coronaår

Bryggeriet Skovlyst er vokset i det seneste år ved at være meget orienteret mod salg i næsten alle danske detailkæder. Corona-pandemien får en del af æren, men ifølge ny direktør var det et godt år uanset hvad.

Spar indtager midten af København med luksusvarer og convenience

Kædens nyeste satsning i hovedstaden skal tiltrække både de velhavende københavnere og folk på farten. "I modsætning til vores konkurrenter har vi mulighed for at skalere konceptet ned, så det passer til mindre butikker," siger den konstituerede kædedirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier