FødevareWatch

Carlsberg kigger på klimatolerante kornsorter

Hos Carlsberg forholder man sig i laboratoriet til, hvordan klodens temperaturer og klimatiske forhold ændrer sig. Det kan få betydning for ølbrygningen.

Bliver kloden varmere og tørkeperioderne længere, ændrer det også på levevilkårerne for en Carlsbergs vigtigste råvarer, maltbyg.

Til DR siger chefen for Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, at bryggerikoncernen genenm sin forskning forsøger at komme fremtiden i møde

"Vi prøver at vende hver en sten i brygprocessen. Vi kigger rigtig meget på vores råmaterialer. Vi kigger på bæredygtighed. Kan vi lave bygsorter, der er meget mere klimatolerante, så man kan dyrke vores råmaterialer, når vejret måske begynder at forandre sig og være tørrere eller varmere. Samtidig kigger vi på nye gærtyper, der kan give nye aromaer og smagsnuancer,” siger Birgitte Skadhauge til DR.

19-årige Victor er Danmarks bedste kaffebrygger og har sit eget ølbryggeri: Jeg stræber altid efter verdensklasse

To Øl-medstifter vil lave whisky på 14 dage

Jalm&B laver brød på gamle øl-råvarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier