FødevareWatch

Regeringen afsætter millioner til grøn omstilling i landbruget: Vil indføre klimaregnskaber

Den enkelte landmand skal have en mere klimavenlig produktion, og derfor vil regeringen sætte skub i udviklingen med tre initiativer for 23,7 mio. kr.

Foto: Colourbox

Danske landmænd skal have en grønnere produktion, og derfor afsætter regeringen sammen med S, DF, R og SF i alt 23,7 mio. kr. til formålet.

Omstillingen til mere klimavenlig drift skal styrkes gennem tre forskellige tiltag, blandt andet vil partierne udvikle et koncept for klimaregnskaber til landmændene. Desuden afsættes der 3 mio. kr. til at fremme klimavenligt byggeri.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

"Regeringen har taget fat på den store udfordring, det er, at få reduceret drivhusgasudledningerne fra landbruget og byggeriet. Derfor glæder det mig, at partierne bag aftalen i dag er med på at få sat ekstra skub i omstilling af netop de sektorer," udtaler energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i meddelelsen.

Udover klimaregnskaber vil man styrke den enkelte landmands viden om de klimamæssige konsekvenser af deres produktion. Derudover er der afsat midler til to projekter, der skal fremme produktionen af mere klimavenligt dyrefoder.

"Vi sætter næsten 8 mio. kr. af i 2019 til at få udviklet et solidt koncept for klimaregnskaber til landbrugsbedrifterne. Det skal give landmændene nogle værktøjer til at planlægge deres landbrugsdrift mere klimavenligt. Det er konkret klimapolitik, der virker i marken," udtaler Lars Chr. Lilleholt i meddelelsen.

Pengene kommer fra den grønne klimapulje, der stammer fra PSO-aftalen. Klimapuljen går til drivhusgasreduktioner, der kan bidrage til Danmarks 2030-mål i de ikke kvotebelagte sektorer: landbrug, transport og boliger.

Landbrugets udslip af sundhedsskadelig ammoniak stiger

Regeringen afsætter 25 millioner til nye fødevareløsninger

Nyt studie: De mest brugte argumenter mod GMO holder ikke

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier