FødevareWatch

Hver femte ansatte inden for fiskeri og landbrug arbejder om natten

Landbrug- og fiskeribranchen ligger over gennemsnittet, når det kommer til at bruge nattetimer på jobbet. Mens 18 pct. af og til arbejder om natten, arbejder 8 pct. regelmæssigt efter mørkets frembrud. 

Foto: Jan Dagø / Ritzau Scanpix

I Danmark oplever lidt over 10 pct. af arbejdsstyrken at skulle arbejde om natten. Mængden af natarbejde er størst inden for blandt andet landbrug og fiskeri. Her oplever 18 pct. at have brugt natten på at arbejde én gang i løbet af de sidste fire uger.

Det oplyser Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

"Beskæftigede i branchen landbrug, skovbrug og fiskeri er dem, der i størst udstrækning melder om, at de af og til arbejder om natten – her er der tale om knap hver femte, der svarer, at de af og til arbejder om natten," udtaler Martin Faris Sawaed Nielsen, fuldmægtig hos Danmarks Statistik, i meddelelsen.

Han har været med til at udarbejde Danmarks Statistiks Arbejdskraftsundersøgelse.

"Ser man i stedet på, hvor mange der regelmæssigt har natarbejde, er det også landbrug, skovbrug og fiskeri, der med 8 pct. ligger højest," siger Martin Faris Sawaed videre.

"Regelmæssigt arbejde" betyder i undersøgelsen, at medarbejderen har arbejdet om natten mindst halvdelen af arbejdsdagene i de sidste fire uger.

Foto: Danmarks Statistik
Foto: Danmarks Statistik
 

Lørdagsarbejde

Arbejdskraftundersøgelsen viser videre, hvor ofte danskere i beskæftigelse har arbejdet enten aften, nat, lørdag eller søndag. Også her ligger landbrug og fiskeri højt.

"Atypiske arbejdstider er mest udbredt i branchen landbrug, skovbrug og fiskeri. Her svarer tre ud af fire af de beskæftigede, at de af og til oplever at arbejde på de beskrevne tidspunkter. Desuden angiver hele 43 pct. af de beskæftigede i branchen, at de regelmæssigt arbejder på atypiske tidspunkter," siger Martin Faris Sawaed Nielsen i meddelelsen.

Foto: Danmarks Statistik
Foto: Danmarks Statistik
 

Lidt over halvdelen af den danske arbejdsstyrke arbejder af og til på atypiske tidspunkter, mens en fjerdedel gør det regelmæssigt, fremgår det

Landets største fiskeriforening føler sig forbigået i muslingekvote-sag

Flytteuge for 400.000 ørreder: "Ligesom når børnene flytter hjemmefra"

Overskuddet falder 90 procent hos dansk fiskegigant 

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier