FødevareWatch

Verdens største lakseproducent må ikke bruge sit navn i Kina

Mere end tre måneder efter Marine Harvest skiftede navn til Mowi, har den norske laksekæmpe stadig ikke lov til at sælge laks til private i det vigtige eksportmarked Kina.

Foto: Ritzau/Scanpix/Henning Bagger

Det stort anlagte navneskift, der blev præsenteret i efteråret, hvor Marine Harvest med Coca-Cola som forbillede ville udskifte virksomhedens navn og fra nytår hedde Mowi, er blevet mødt af uventede udfordringer.

Ifølge Ilaks.no er Mowi mere end tre måneder efter navneskiftet stadig ikke eksportgodkendt af de kinesiske myndigheder. Dermed er det ikke muligt for den store lakseproducent at sende varer til Kina uden stadig at bruge det gamle navn Marine Harvest og den tilhørende eksporttilladelse.

Ifølge Mowi handler det om langsommeligt, kinesisk papirarbejde.

Kina spiller en vigtig rolle i hele arbejdet med at skifte navn til Mowi, og i forbindelse med lanceringen af det nye navn fremlagde koncernen også planer om at ville åbne 2000 restauranter i Kina. Ifølge kommunikationsdirektør Ola Helge Hjetland får det ikke følger for hverken strategi eller drift, at man for øjeblikket er tvunget til at bruge sit gamle navn for at sende laks til Kina.

Verdens største lakseproducent leverede rekordresultat i 2018

Milliardhandel gør konglomerat til verdens næststørste lakseopdrætter

 Marine Harvest skifter navn og sætter ord på plan om 2000 restauranter i Kina

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier