FødevareWatch

Norsk lakseeksport gør februar til den bedste februar nogensinde

Den seneste måned blev den bedste februar nogensinde for den norske fiske- og skaldyrseksport, som så lakseeksporten stige med knap en halv millard norske kroner i forhold til samme måned sidste år.

Foto: Colourbox

Norge eksportede 198.700 ton fisk og skaldyr i februar for i alt 7,8 mia. norske kr. Volumen faldt med 22 pct, men prisen er steget med ni pct. i forhold til februar sidste år, og dermed redder branchen sig en rekordmåned hjem.

Det skriver iLaks.no.

Hovedårsagen til fremgangen er, at prisen på laks steg med 492 mio. norske kr. eller 11 pct. i forhold til samme periode sidste år.

"Årets februar er den beste februar for norsk eksport af fisk og skaldyr nogensinde. Det skyldes blandt andet, at der endnu engang er øget værdi på lakseeksporten," siger eksportanalytiker for fisk, Ingrid Kristine Pettersen.

Hun peger også på, at væksten i værdi på eksporten af sild og makrel har været med til at få den generelle eksport til at stige.

De største markeder har i februar været Polen, Danmark og Litauen. Derudover er der positive tendenser i Tyskland, Frankrig og Italien.

Norsk fiskekoncern sælger flere laks til højere priser

Norsk lakseeksport starter 2019 med ny rekord

Danmark nærmer sig position som næststørste aftager af norske laks

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier