FødevareWatch

Hjerting Laks har trimmet forretningen efter fusion med Polar Seafood

Det vestjyske lakseselskab har skåret ned på antallet af funktionærer og timelønnede.

Foto: /ritzau/Lars Just

Efter fire generationer som familieforetagende fusionerede Hjerting Laks i 2016 med konkurrenten Polar Salmon i et nyt selskab, der blev en del af den dansk-grønlandske milliardkoncern Polar Seafood.

Selskabet, der har Polar Seafood som majoritetsejer, hedder nu Polar Salmon Hjerting Laks, og fusionen har budt på en række ændringer i selskabet.

Det skriver Erhvervsavisen Fyn.

"Vi har trimmet og tilpasset i både administrationen og produktionen, når tingene har bundfældet sig. Før var vi 45 timelønnede, nu er der 40 tilbage. I dag er det gennemsnitlige antal timelønnede ca. 120. Før var der 6-7 funktionærer i Hjerting Laks og 15 funktionærer i Polar Salmon, i dag er der 13, så vi har måtte opsige nogle medarbejdere," siger Christoph Kjærgaard, der som fjerde generation i Hjerting Laks ejer 45 pct. af selskabet.

Han fortæller samtidg, at salget til foodservice er mindre end tidligere, mens der er sket en vækst i salget til detailhandlen. Polar Salmon Hjerting Laks eksporterer lidt over halvdelen af produktionen til andre europæise markeder.

Familieejet lakseselskab bliver del af milliardkoncern

Fusion sender bundlinjen gevaldigt op hos dansk lakseselskab

Grønlandske rejekonger leverer lavt slutresultat

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier