Fiskeriminister varsler ændringer af styrelse efter kritik

Administrationen på fiskeriområdet er blevet stærkt kritiseret af både Rigsrevisionen og Kammeradvokaten.
Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V). | Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged
Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V). | Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged
AF RITZAU

Efter flere sager om kritisabel administration i Fiskeristyrelsen skal styrelsen have et kompetenceløft.

Det oplyser fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V).

"Der har været en del kritik af forvaltningskulturen i styrelsen, og derfor har vi kigget på, hvordan vi kan ændre organiseringen af fiskerikontrollen og i det hele taget styrke en række kompetencer," siger hun til Ritzau.

Administrationen på fiskeriområdet er de seneste år blevet stærkt kritiseret af både Rigsrevisionen og Kammeradvokaten, som er statens primære advokat.

23. januar orienterede Eva Kjer Hansen om mistanke om uhensigtsmæssig sagsbehandling inden for tildeling af de såkaldte generationsskiftesild.

Som følge af sagerne skal Fiskeristyrelsen fra 1. maj 2019 styrkes gennem "en organisationsændring og ansættelse af to nye kontorchefer samt flere jurister".

Der etableres to nye organisatoriske enheder, Regional kontrol Øst og Regional kontrol Vest, der skal have ansvar for fiskerikontrollen til lands og til vand.

De to enheder skal ledes af to nye kontorchefer, der skal referere direkte til direktøren for Fiskeristyrelsen, Nanna Møller. Derudover skal der ansættes to nye jurister.

"Den nye organisation skal styrke kontrollen og sikre kvalitet i styrelsens behandling af sagerne igennem hele processen - fra fysisk kontrol til afgørelse," siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

"Fiskeristyrelsen arbejder med et kompliceret regelsæt, og det er afgørende for borgernes retssikkerhed og tillid til myndighederne, at reglerne bliver forvaltet korrekt, ensartet og på et solidt grundlag."

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen blev oprettet i 2011, men blev i 2017 splittet op, så der i dag er Landbrugsstyrelsen og Fiskeristyrelsen.

Fiskeriminister udvider undersøgelse af kritiseret styrelse

V-ministre uenige om gavn af øremærket forældreorlov

Fiskeriminister udvider undersøgelse af kritiseret styrelse

DF-ordfører får støtte fra ledelse i sag om kvoteregler 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også