FødevareWatch

Arla fastholder mælkepris men kigger mod lysere tider

Der er ikke de samme mørke skyer over mælkepriserne, som hidtil i den seneste prisopdatering fra Arla. For februar fastholdes priserne, men der kan være bedring på vej.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Arlas acontopris for konventionel mælk forbliver uændret når januar slutter og bliver til februar.

Det fremgår af en månedsopdatering fra mejerikoncernen, at Arlas acontopris for konventionel mælk bliver på 250,3 øre/kilo, acontoprisen for økologisk mælk forbliver 325,9 øre/kilo.

Stilstanden kommer efter en december og en januar, hvor mælkeprisen på konventionel mælk til sammen blev reduceret med omkring 18 øre/kilo.

"I den sidste halvdel af 2018 faldt de europæiske mælkemængder til under 2017 niveau. Det ser ud til at sidste sommers tørkepåvirking på foderlagrene, er begyndt at  få indflydelse på produktionen i alle områder," skriver Arla og tilføjer:

"Som et resultat heraf er industrimarkederne blevet holdt oppe bedre end forventet, med smørpriser der forbliver stabile og ostepriser der forbedres. SMP(skummetmælkspulver, red.) markedet stabiliserer sig med stærk efterspørgsel fra Kina og Mellemøsten, hvor manglen på europæisk mælk presser priserne op. SMP handles nu over interventionsprisen for første gang siden medio 2017."

Generelt er udsigten for mælkeprisen i de kommende måneder "stabil med håb for en positive udvikling senere på året."

Amerikansk mejeriindustri i krise – vil have Trump til at købe 635.000 ton ost

Arla sænker mælkeprisen

Arla-spareprogram koster yderligere 140 medarbejdere jobbet 

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier