FødevareWatch

Den danske eksport af svinekød til Kina falder

Danmarks eksport af svinekød til det store kinesiske marked går tilbage, mens Tysklands eksport til landet stiger markant.

Det går den forkerte vej for den danske eksport af svinekød til Kina. Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Det er gået ned ad bakke for den danske eksport af svinekød til Kina siden 2016.

Således faldt eksporten til 55.887 ton i perioden januar til september sidste år. Det er en halvering sammenlignet med 2016 og et fald på 16,9 pct. sammenlignet med samme periode i 2017.

Det skriver Landbrugsavisen.dk, der har kigget nærmere på en analyse i Markedsnyt for grisekød fra Landbrug og Fødevarer.

Det er ikke fordi, at Kina importerer mindre svinekød. I perioden steg kinesernes import med 0,3 pct., viser analysen. I stedet er det andre lande, der lukrerer på stigningen. Tysklands eksport af svinekød til Kina steg i perioden med 24 pct., mens Brasiliens eksport blev hævet med hele 173,8 pct.

Udover Danmarks eksport falder USA's eksport af fersk/frosset svinekød til Kina med 36,8 pct. i perioden, mens Ungarns eksport falder med 65,7 pct.

På fersk/frosset svinekød er Danmark den syvende største eksportør til Kina, lige efter Holland og USA. De tre største eksportører er Tyskland, Spanien og Canada. På fjerdepladsen indfinder Brasilien sig.

Analysen ser også på eksporten af biprodukter fra svin. Her er Danmark den næststørste eksportør efter USA. Også her falder eksporten, dog kun med 2,4 pct. Derved eksporterede Danmark 164.334 ton biprodukter i perioden januar til september sidste år.

I samme periode i 2016 lå det tal på 151.209 ton.

Danish Crown: Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med robotter

Dansk-ejet kæmpelandbrug i Kina ramt af svinepest

Danish Crown-chef: Potentialet i Kina er fortsat meget stort

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier