FødevareWatch

Den danske eksport af svinekød til Kina falder

Danmarks eksport af svinekød til det store kinesiske marked går tilbage, mens Tysklands eksport til landet stiger markant.

Det går den forkerte vej for den danske eksport af svinekød til Kina. | Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Det er gået ned ad bakke for den danske eksport af svinekød til Kina siden 2016.

Således faldt eksporten til 55.887 ton i perioden januar til september sidste år. Det er en halvering sammenlignet med 2016 og et fald på 16,9 pct. sammenlignet med samme periode i 2017.

Det skriver Landbrugsavisen.dk, der har kigget nærmere på en analyse i Markedsnyt for grisekød fra Landbrug og Fødevarer.

Det er ikke fordi, at Kina importerer mindre svinekød. I perioden steg kinesernes import med 0,3 pct., viser analysen. I stedet er det andre lande, der lukrerer på stigningen. Tysklands eksport af svinekød til Kina steg i perioden med 24 pct., mens Brasiliens eksport blev hævet med hele 173,8 pct.

Udover Danmarks eksport falder USA's eksport af fersk/frosset svinekød til Kina med 36,8 pct. i perioden, mens Ungarns eksport falder med 65,7 pct.

På fersk/frosset svinekød er Danmark den syvende største eksportør til Kina, lige efter Holland og USA. De tre største eksportører er Tyskland, Spanien og Canada. På fjerdepladsen indfinder Brasilien sig.

Analysen ser også på eksporten af biprodukter fra svin. Her er Danmark den næststørste eksportør efter USA. Også her falder eksporten, dog kun med 2,4 pct. Derved eksporterede Danmark 164.334 ton biprodukter i perioden januar til september sidste år.

I samme periode i 2016 lå det tal på 151.209 ton.

Danish Crown: Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med robotter

Dansk-ejet kæmpelandbrug i Kina ramt af svinepest

Danish Crown-chef: Potentialet i Kina er fortsat meget stort

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier