FødevareWatch

Myndigheder har fundet 75 belgiske vildsvin med frygtet svinepest

De belgiske myndigheder forsøger at inddæmme smitten af den frygtede afrikanske svinepest, som i den sidste måned har placeret landets svineproduktion på nervøse nåle. Et stort antal vildsvin er blevet testet, og hele 75 har indtil videre været bærere af smitten.

Foto: Colourbox

Som på nåle følger europæiske svineproducenter og kødkoncerner med i, hvordan spredningen af den frygtede afrikanske svinepest i Belgien udvikler sig.

Ifølge Pig-World.co.uk bekræfter belgiske myndigheder nu, at man konstateret smitten i hele 75 vildsvin. Fundene er sket efter undersøgelse af 126 vildsvin, hvoraf 99 er blevet fundet i den 63.000 hektar store sikkerhedszone, der er lagt om stedet, hvor de to første fund af svinepesten blev konstateret for en lille måned siden.

Den belgiske svineproduktion er stadig ikke påvirket i den henseende, at der er ikke er gjort noget fund af svinepest i nogen svineproduktion. Dermed er landets eksport af levende svin til resten af Europa ikke påvirket endnu. Dog har flere lande nedlagt importforbud mod belgisk svinekød, og det har resulteret i store hjemlige prisfald, skriver den britiske hjemmeside.

Belgisk svinepestudbrud præger fortsat det europæiske kødmarked

Soldater kan have bragt svinepest til Belgien

Milliardtab truer: Svineproducenterne synker ned i dyb krise

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier