FødevareWatch

Kammeradvokaten tjekker tilladelser til alle havbrug

Efter rod i Hjarnø Havbrug skal Kammeradvokaten tjekke alle havbrug, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Foto: Joachim Adrian

Flere havbrug har opdrættet fisk uden at have de nødvendige tilladelser. Derfor skal statens advokat, Kammeradvokaten, tjekke alle havbrug. Miljø- og Fødevareministeriets egen kulegravning har allerede fundet flere fejl.

Kulegravningen kommer, fordi Hjarnø Havbrug har opdrættet sølvlaks uden tilladelse. Havbruget havde ikke den nødvendige placeringstilladelse. Det nytter ikke, mener miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

"Det er uacceptabelt, at flere havbrug ikke har haft de fornødne tilladelser," siger Jakob Ellemann-Jensen i en skriftlig kommentar.

"Samtidig kunne man godt have ønsket sig, at myndighederne havde haft en bedre sagsbehandling på området, så vi kunne have undgået den nuværende situation."

Derfor har han bedt Kammeradvokaten bistå ministeriet. Så kan Miljøstyrelsen få tjek på området. i januar i år fik styrelsen ansvaret for placeringstilladelser til havbrug.

Miljøstyrelsen har orienteret alle hav- og dambrug om, at de skal henvende sig til styrelsen, hvis de vil opdrætte sølvlaks eller andre fisk, som ikke hører hjemme i Danmark. Det kræver nemlig en tilladelse.

Hjarnø Havbrug ville have fået tilladelse til at indføre sølvlaks ad to omgange. Det vurderer Miljøstyrelsen. Derfor går styrelsen ikke videre med sagen.

Derimod efterforsker politiet nogle forhold hos Hjarnø Havbrug, der er anmeldt for brud på miljølovgivningen

Østjysk havbrug centrum i sag om fusk

Stort havbrug beskyldes for ulovlig produktion 

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier