FødevareWatch

Fem politianmeldes i forbindelse med tilskudssager på fiskeriområdet

Det er ikke kun Fiskeristyrelsen, som får særdeles skarpe ord med på vejen i Rigsrevisionens rapport. Fem personer bliver som resultat af rapportens konklusioner meldt til politiet, fordi de er mistænkte for at have snydt sig til støtte.

Foto: Colourbox

Som reaktion på Rigsrevisionens hårde kritik af forvaltningen af fiskerområdet, bliver fem personer meldt til politiet af Fiskeristyrelsen.

Det sker i forbindelse med en række tilskudssager med mistanke om svig i overensstemmelse med vanlig praksis indberettet til EU-Kommisssionen, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelse.

Det vil i samme ombæring blive undersøgt, om der er grundlag for flere politianmeldelser.

"Jeg tager Rigsrevisionens og Statsrevisorernes kritik meget alvorligt. Kritikken peger på en række forvaltningsmæssige problemer, som vi allerede er i gang med at rette op på som opfølgning på Rigsrevisionens beretning fra sidste år og vores egen undersøgelse fra Kammeradvokaten," lyder det fra fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) i meddelsen.

Hun understreger videre, at tilstanden er "alvorlig" omkring forvaltningen af tilskudsområdet inden for fiskeriet.

"Derfor iværksætter jeg et omfattende oprydningsarbejde. Fremadrettet skal vi have opbygget et nyt administrationsgrundlag, der sikrer korrekt administration af midlerne. Som led i det arbejde vil der også blive gennemført en ekstern undersøgelse af de 6 erhvervsrettede tilskudsordninger, som ikke har været omfattet af Rigsrevisionens undersøgelse," udtaler hun videre.

DF om fiskeri-støtte: "Det var så betændt, som en byld kan være"

Rigsrevisionen på trapperne med ny hård kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten udtaler "alvorlig kritik" af forvaltningen på fiskeriområdet

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier