FødevareWatch

Nu begynder kampen om igen at fiske efter tunfisk i Danmark

Kæmpestore tunfisk svømmer igen i danske farvande. Nu skal EU fordele kvoterne.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Tunfisk på mellem 200 og 300 kilo svømmer i øjeblikket lystigt rundt i de danske farvande og mæsker sig i sild og makrel efter at have været stort set forsvundet i et halvt århundrede. Det skriver Politiken lørdag.

I Skagerrak har fiskere med blytunge arme fanget og genudsat over 80 kæmpefisk de seneste uger som led i et forskningsprojekt.

Og nu begynder kampen om, hvem der skal have ret til at fange de store og lukrative fisk. Erhvervsfiskere får gyldne øjne over muligheden for at fange den kostbare fisk, der kan afsættes for 100.000 kroner per styk på det internationale marked.

Samtidig ser lystfiskere store muligheder i at etablere et fiskeri efter den måske mest eftertragtede sportsfisk i verden.

I regeringen har fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) allerede gjort de indledende øvelser, så Danmark kan få andel i den fangstkvote for tun, der er aftalt og fordelt internationalt, oplyser hun til Politiken.

"Vi har meldt os ind i kampen. Der er ingen tvivl om, at vi alle bliver fascinerede over, at tunen er her. Der tegner sig nogle nye og spændende muligheder for fiskeri, hvis vi kan få en aftale om en kvote, så vi kan fiske efter tunen", siger Eva Kjer Hansen til Politiken.

- DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Politiken

Eftertragtet tunfisk er tilbage i danske farvande 

Lystfiskere skal skaffe vigtig viden om truet tun 

Fiskeriet er på rekordkurs 

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier