FødevareWatch

Svinefarm vil børsnoteres trods tørketab

Tørken får ikke de danske landmænd bag den store østeuropæiske svinefarm Goodvalley til at ryste på hånden. Børsnoteringen kommer på trods af de skader, som tørken måtte medføre.

Foto: Colourbox

Denne sommers tørke gør ondt på det danskejede storlandbrug Goodvalley, der producerer langt over en mio. grise i Polen, Ukraine og Rusland og driver fødevareforarbejdning i Polen. Selskabet har måttet skære en stor luns af sine forventninger til såvel top- som bundlinje, skriver Børsen.

Men det får ikke topledelsen i milliardselskabet til at vakle: Planen om børsnotering af selskabet i år fastholdes. Avisen har tidligere erfaret, at børsintroduktionen skulle ske i oktober.

"Vi har forberedt os længe og er ved at være klar til børsnotering. Specielt Polen er hårdt ramt af tørken. Det er mindst lige så slemt som i Danmark. I Rusland er vi også ramt, mens vi i Ukraine næsten har fået for meget vand – men dog tæt på en normal høst. Så vi bløder, og ja, vi hyler også over det. Men vi får faktisk stadig et godt resultat," siger Tom Axelgaard, topchef og aktionær i Goodvalley

Selskabet hed tidligere Axzon og ventes nu at nå en omsætning på 1,4-1,5 mia. kr. og et driftsresultat på 280-325 mio. kr. Tidligere var der ventet en omsætning på helt op til 1,7 mia. kr. og et ebitda på op til 425 mio. kr.

Medie: Danskejet svinekæmpe vil på børsen i efteråret

Dansk landbrugsgigant får rekordresultat - kapitalfond står på spring

Milliardlandbrug skifter navn og lander rekordresultat 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier