FødevareWatch

Fiskebrødre satser på lokal hummer

Hummerne forsvandt fra Romsø nordøst for Fyn, men nu er de tilbage, og det får fiskebrødre til at kaste nettet ud.

Foto: Colourbox

I farvandet mellem Samsø og Romsø nordøst for Fyn sejler de to brødre Søren og Henrik Clausen rundt i jagten på hummere. Hummerne har nemlig været væk en periode, men nu er de altså tilbage i bugten, og det har fået brødrene til at investere i jagten på delikatessen, skriver Fyens.dk.

"Vi har nok smidt en halv million kroner i det," siger Søren Clausen til avisen.

Udover pengene fra egne lommer har de to brødre fået knap 200.000 kr. i tilskud fra udviklingspuljen under aktionsgruppen LAG Mank, fremgår det. Hummerne sælger de via Facebook.

Søren Clausen håber, at hummerfiskeriet kan blive til en forretning, men regner ikke med at spinde guld på det. Mens der på de bedste dage har ligget 80 hummere i båden, er det andre dage kun blevet til syv hummere. Meldingen er derfor, at fiskeriet stadig befinder sig i forsøgsfasen.

Flere hummere bliver fanget i Limfjorden

Lasagne-Uber: Nu må vi sælge mad til hinanden

Kinas hævede toldsatser rammer amerikansk hummereksport

Kina vil øge handel og reducerer tolden på norske fisk

Forsiden lige nu

Kina er fortsat en af Carlsbergs vækstkaniner

Det er et gammelt marked for den store bryggerikoncern, men alligevel er Kina et af de fokusområder, der skal lede til ny vækst for Carlsberg. Det fortæller topchef Cees 't Hart, der samtidig understreger vigtigheden af, at bryggeriet fastholder sin position i landet.

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier