FødevareWatch

Politisk flertal i Norge vil hjælpe tørkeramte landmænd

Norske politikere overvejer at følge i Sveriges fodspor og hjælpe tørkeramte landmænd.

Foto: Carsten Ingemann, Jyllands-Posten

Et flertal i det norske Storting vil uddele en krisepakke til tørkeramte bønder i Norge. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Dermed har de norske politikere lade sig inspirere af deres svenske naboer, hvor en krisepakke på lidt under en milliard danske kroner er blevet vedtaget.

Det varme vejr over Norge og Sverige har ramt mange bønder i de to lande. Norske kornbønder kan se frem til den dårligste høstsæson siden begyndelsen af 1960'erne, har Norsk Landsbrugsrådgivning Øst tidligere oplyst.

Vurderingen er, at kornproduktionen i Norge vil ligge under eller omkring halvdelen af en normal høstsæson.

I første omgang består flertallet af partier uden for regeringen, men den norske landbrugsminister har allerede forsøgt at komme landbruget i møde uden dog at komme med nye penge.

Den svenske krisepakke indeholder blandt andet en sænkning af slagteriafgiften og særlig støtte på op til 150.000 per gård. Støtten skal gå til øgede priser for foder.

Banker bekymrede over landbrug grundet voldsom tørke

Svensk detailkampagne skal øge salget af "tørkekød"

Tørke kan føre til konkursbølge i landbruget

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier