FødevareWatch

Forsker: Tørken resulterer ikke i dyrere fødevarer

Tørken i Danmark er et lokalt fænomen, og danske landmænd kan derfor ikke regne med at blive reddet af prisstigninger som kompensation for det faldende udbytte, vurderer seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på KU.

Foto: Colourbox

Landbrug & Fødevarers rådgivningscenter, Seges, anslår, at tørken indtil videre har kostet 4,0-4,5 mia. kr. i faldende produktionsværdi i landbruget i Danmark, skriver Berlingske.

Henning Otte Hansen, seniorrådgiver og forsker ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet vurderer overfor mediet, at det ikke nødvendigvis betyder, at danske landmænd vil blive kompenseret.

"Man skal ikke regne med, at fødevarerne bliver dyrere, for tørken er et meget lokalt fænomen. Høsten i det øvrige Europa er stadig god, så kornpriserne stiger ikke. Dermed reddes landmændene så heller ikke af prisstigninger som kompensation for det faldende udbytte," siger forskeren til Berlingske.

Vandunderskuddet i Danmark er ved udgangen større end noget år siden 1970 ifølge Seges, fremgår det.

Landbruget beder om hjælp til at håndtere tørken

Økologisk Landsforening når minimumsmål i redningsaktion

Danske vinproducenter jubler over tørt vejr 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier