FødevareWatch

35 vildsvin skudt siden nytår i Danmark

Jægere har siden i marts kunne skyde vildsvin hele døgnet rundt - uacceptabelt, mener Dyrenes Beskyttelse.

Foto: Colourbox

Siden nytår er 35 vildsvin blevet skudt og dræbt i Danmark.

Det viser tal fra Naturstyrelsen, der har opgaven med at overvåge og skyde de vildsvin, der kommer til Danmark fra Tyskland.

Det skriver DR Syd.

Vildsvinene bliver overvåget og skudt ned på grund af frygten for afrikansk svinepest, der hærger i det østlige Europa. For at beskytte den danske svineeksport, så grisene i stalden ikke bliver smittet, har regeringen og Dansk Folkeparti sat en række initiativer i værk.

For nylig blev det vedtaget at opsætte en 70 kilometer langt hegn langs den dansk-tyske grænse, og siden marts har jægere haft tilladelse til at skyde vildsvin døgnet rundt. Det har haft en stor effekt, mener skovrider Inge Gillesberg fra Naturstyrelsen.

"Afskydningen er lykkes, dels fordi private har observeret vildsvin på deres ejendom og derefter har haft mulighed for at gå ud og skyde dem," siger hun til DR Syd.

Hos Dyrenes Beskyttelse er biolog Michael Carlsen forarget over den metode, der bruges i kampen for at få vildsvinebestanden ned.

"Vi beskæftiger os jo ikke med, om vi skal have bestanden ned eller ej. Men i høj grad, hvordan du gør det. Og her gælder det ikke, at målet helligere midlet. Det her middel er bare ikke i orden," siger han til DR Syd.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse beskytter loven ikke mod, at søer med smågrise kan blive skudt - så smågrisene efterlades og dør af sult.

Og det er helt uacceptabelt, mener Michael Carlsen.

Denne artikel er en tophistorie fra DR SYD distribueret af Ritzau.

70 km vildsvinehegn er vedtaget: 'Blöd' mener tyskere

Grønt lys til vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse

Vildsvinehegn til afstemning: Kan påvirke dyrelivet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier