FødevareWatch

Michelinkok: Dansk bureaukrati kvæler innovation af råvarer

Dansk fødevaresikkerhed og samt teknologi giver mulighed for at frigøre højkvalitetsproduktion fra traditionelle, store mejerier og føre den tilbage til gården, mener kokken Christian F. Puglis, der vil have mindre "stalddørsbureaukrati" og mere plads til innovation.

Foto: Casper Dalhoff/ POLFOTO

Danske råvarer er efterhånden en lige så stor reference til Danmark som Den Lille Havfrue og Vadehavet, men netop innovation inden for samme felt bremses af i form af bureaukrati.

Det skriver kok og restauratør på blandt andet den Michelin-belønnede restaurant Relæ, Christian F. Puglisi, i et debatindlæg på Altinget.

Han mener, at bureaukrati som for eksempel "stalddørspakken", der ifølge kokken som regel kun tillader direkte salg i for små mængder til at kunne skabe en levevej for nogen samtidig med, at den kræver store mængder bureaukrati, og således kvæler innovation.

"Vores lovgivning på fødevareområdet imødekommer dig kun, hvis du fokuserer på én ting, laver meget af det og gør det til en billig pris. Når der bliver skabt en åbning for en parallel linje til den strømlinede industrialiserede model, er vi et bevis på, at der er masser af innovation – og gevinster at høste," er ordene fra Michelin-kokken, der oplyser, at Relæ har samarbejdet med mere end 50 mindre producenter fra hele landet. Det er blandt den upastoriseret mælk, han mener bremses af dansk bureaukrati.

Christian F. Puglisi ser gerne, at flere små diversificerede landbrug kan sælge større mængder rå mælk i stalddørssalg end de 70 liter om ugen, som lovgivningen tillader i dag, og at der derved er plads til flere små produktioner, end tilfældet er i dag.

Kok bag københavnsk kult-is vil undgå detailhandlens kløer

Mette sælger frisk is på gården: Nyt kort giver overblik over gårdbutikker

Schweizisk økomejeri skal have ny finansdirektør

Mælkeproducenter kritiserer Arlas spareplan

Forsiden lige nu

Svensk veganerkomet vil starte produktion i USA

Svenske Oatly, der ligesom danske Naturli Foods producerer en stribe plantebaserede mælkealternativer, vil møde den voksende amerikanske efterspørgsel med opførelsen af en ny fabrik 'over there'.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier