FødevareWatch

Bülow om afsked med direktørtitel: Jeg vil gerne udvikle og finde nye råvarer

For et lille år siden overlod lakridsiværksætteren Johan Bülow sin titel som adm. direktør til Frederik Nilsson. Det skete, fordi grundlæggeren gerne vil være med til at udvikle nye produkter, finde råvarer og selv lære verden at spise lakrids.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Ritzau Scanpix

Det er langt fra i hele verden, at slikelskende mennesker finder lakridssmagen interessant og så god, at den kæmper sig vej til indkøbskurven eller gavebordet.

I det voksende lakridsemperium Lakrids by Johan Bülow, som i 2016 blev købt af den svenske kapitalfond Valedo Partners, afsatte iværsætteren og stifteren Johan Bülow sidste år i juni sig selv som direktør, for i stedet at hellige sig andre opgaver. Opgaver, som han i dagens udgave af Børsen sætter lidt flere ord på:

"Jeg vil gerne stå i vores minilaboratorium og have fingrene helt nede i produktet og få lov til at udvikle varer fra bunden igen. Helt ned til at tage ud i verden og finde de råvarer, vi skal bruge, og være med, indtil de nye produkter lander på hylderne. F.eks. åbner vi i en butik i Dubai Mall i september, en forretning på 100 kvm, hvor vi skal præsentere vores nye smage med havtorn og vilde blåbær fra Skandinaviens kyster og skove. Lige nu handler det om at fortælle en historie om råvarer for at lære resten af verden at spise lakrids, og det er mig, grundlæggeren, der skal sørge for, at det sker."

Af regnskabet for 2016 fremgik det sidste år, at salget til Valedo Partners indbragte den danske iværksætter 470 mio. kr.

Johan Bülow tjente 470 mio på salget af sit lakridsimperium

Lakridskongen så ikke kopisterne komme

Johan Bülow udvider imperiet: Åbner butik i lakridselskende land

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier