FødevareWatch

Tænketank: Kunstig intelligens skal ud på marken

Avancerede kameraløsninger, sensorteknologi og IoT-algoritmer har for længst haft sit indtog i landets stalde. Nu mener ny tænketank, at kunstig intelligens i større omfang også skal ud på markerne.

Mens robotter, overvågning og kunstig intelligens allerede bruges flittigt i de danske stalde til alt fra at tegne en sundhedsprofil af hver enkelt ko til at analysere dens mælk, så har samme teknologi endnu til gode, at brede sig til landmandens marker. Kunstig intelligens på marken er fremtiden, mener den nye tænketank Future Farming under Landbrug & Fødevarer.

Det skriver Jyllandsposten, der også oplyser at tænketanken består af forskere, virksomheder, landmænd og unge iværksættere, der sammen skal pege på, hvad landmænd skal leve af ti år ude i fremtiden.

Netop i forhold til fremtiden, mener lederen i tænketanken, Jakob Lave, at den ligger på marken:

"Præcis som malkerobotterne analyserer mælken helt ned i proteinkæder og fedtindhold, kan teknologien også analysere afgrøder. Det betyder, at computeren ud fra en indholdsanalyse kan afgøre, om en hvedeplante er mest egnet til at blive til mel eller øl, eller om en kartoffel skal blive til chips eller måske som en ingrediens i medicin," siger han og peger på, at teknoligen også vil komme slutbrugeren til gode, fordi det er muligt at spore produktets oprindelse med stor præcision.

Carlsberg lancerer forskerfællesskab i Davos

Kunstig intelligens skal smage på Carlsbergs nye øl

IT-forrretningsudvikler skal spotte lovende foodtech-startups

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier