FødevareWatch

Tænketank: Kunstig intelligens skal ud på marken

Avancerede kameraløsninger, sensorteknologi og IoT-algoritmer har for længst haft sit indtog i landets stalde. Nu mener ny tænketank, at kunstig intelligens i større omfang også skal ud på markerne.

Mens robotter, overvågning og kunstig intelligens allerede bruges flittigt i de danske stalde til alt fra at tegne en sundhedsprofil af hver enkelt ko til at analysere dens mælk, så har samme teknologi endnu til gode, at brede sig til landmandens marker. Kunstig intelligens på marken er fremtiden, mener den nye tænketank Future Farming under Landbrug & Fødevarer.

Det skriver Jyllandsposten, der også oplyser at tænketanken består af forskere, virksomheder, landmænd og unge iværksættere, der sammen skal pege på, hvad landmænd skal leve af ti år ude i fremtiden.

Netop i forhold til fremtiden, mener lederen i tænketanken, Jakob Lave, at den ligger på marken:

"Præcis som malkerobotterne analyserer mælken helt ned i proteinkæder og fedtindhold, kan teknologien også analysere afgrøder. Det betyder, at computeren ud fra en indholdsanalyse kan afgøre, om en hvedeplante er mest egnet til at blive til mel eller øl, eller om en kartoffel skal blive til chips eller måske som en ingrediens i medicin," siger han og peger på, at teknoligen også vil komme slutbrugeren til gode, fordi det er muligt at spore produktets oprindelse med stor præcision.

Carlsberg lancerer forskerfællesskab i Davos

Kunstig intelligens skal smage på Carlsbergs nye øl

IT-forrretningsudvikler skal spotte lovende foodtech-startups

Forsiden lige nu

Carlsberg indrømmer forurening i Nepal

Efter at have afvist tidligere anklager om forurening fra et Carlsberg-ejet bryggeri i Nepal gennem et halvt år, vedkender koncernen sig nu forureningen. (opdateret)

Plantebaseret ål på vej

Både Asien og Europa vil inden længe kunne vælge et blantebaseret alternativ til ål serveret af japansk grossist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier