FødevareWatch

Ticans leverandører skifter navn

Tönnies' overtagelse af Tican-slagteriet har fået betydning for, hvad leverandørerne ønsker at kalde sig.

Foto: Colourbox

På sidste uges ordinær generalforsamling i leverandørselskabet Tican Amba blev det besluttet, at selskabet i fremtiden skal være Dangris Amba.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse, skriver Landbrugsavisen.dk.

"Det har lige siden salget af samtlige af vores aktier i selskabet Tican A/S til Tönnies ligget i kortene, at det ikke er holdbart at bruge samme navn - det giver desuden en del signalforvirring med hensyn til, hvem der er Tican og ikke. Derfor hedder vi fra dags dato Dangris a.mb.a.", udtaler Søren Overgaard, der blev udpeget som bestyrelsesformand ved sidste års generalforsamling. Han efterfulgte mangeårig formand Jens Jørgen Henriksen, der nåede at bestride posten i 11 år.

På generalforsamlingen blev leverandørerne også præsenteret for et 2016/17-regnskab med et resultat på godt 22 mio. kr. De bliver udbetalt til andelshaverne, ligesom der bliver udbetalt 40 mio. kr. fra andelshavernes personlige konto. Ydermere udbetales der en såkaldt "loyalitetsbonus" på 10 øre per kilo leveret i 2017. Det var en aftale, som Dangris indgik med Tönnies i foråret 2017

Den største svineproducent i Dangris afsætter ifølge Landbrugsavisen op til 80.000 grise om året. I gennemsnit leverer de 220 medlemmer 7100 slagtesvin per år til slagterikoncernen - det er en stigning på syv pct. i det seneste år.

Tican klar med ny bestyrelsestop

Danish Crown vinder voldgiftsag mod Tican

Tican-formand trækker sig

Tican-producenter får 'hurtigere' penge

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier