FødevareWatch

Brasiliansk kyllingeselskab har fundet ny direktør

Knap to måneder efter koncernen BRF, der er verdens største eksportør af kyllingekød, meddelte, at den nuværende direktør Pedro de Andrade Faria ville stoppe, er hans afløser fundet.

Foto: Colourbox

Brasilianske BRF, der er verdens største eksportør af kyllingekød, har fundet sin nye direktør.

Det bliver José Aurélio Drummond Jr., som skal overtage posten. Dermed faldet loddet med at skulle vende en række tab til plus på hans skuldre.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Selskabet meddelte i midten af september, at selskabets nuværende topchef, Pedro de Andrade Faria, ville stoppe ved årets udgang.

Ifølge Reuters er 22. december datoen, direktørskiftet vil ske.

Beslutningen om at skifte direktøren ud blev truffet tilbage i august på et bestyrelsesmøde. Årsagen var tre kvartaler i streg med tab.

Direktørskiftet kom kort tid efter, at BRF havde ansat en ny økonomidirektør i form af Lorival Nogueira Luz Jr., som afløste Elcio Ito.

De to chefskifter kom efter et dårligt halvårsregnskab, der viste et tab på omkring 140 mio. dollar, svarende til ca. 863 mio. kr. Herudover var BRF et af de brasilianske selskaber, der kom i myndighedernes søgelys i forbindelse med en storstilet korruptionssag indenfor landets forvaltning af fødevareområdet. En sag som har foranlediget flere fyringer og startet retssager mod en række figurer i ledelserne af nogle af kødproducenterne.

Pedro de Andrande Faria når således kun at sidde i posten i knap et år, da han tiltrådte i januar.

Direktør i brasiliansk kødselskab stopper

Kinesisk kødkoncern rygtes med i opkøbsløb om JBS-selskab

Brasiliens præsident langer ud efter JBS-topchef

Brasiliens finansmarkeder i frit fald efter politisk uro med tråde til kødkoncern

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier