FødevareWatch

Frygtet svinepest rykker tættere på Danmark

Der er blevet konstateret afrikansk svinepest i det vestlige Polen, og dermed har den frygtede sygdom flyttet sig markant tættere på de danske producenter.

140 kilometer.

Så meget mod vest er det seneste tilfælde af den frygtede afrikanske svinepest blevet konstateret i Mazowieckie-provinsen i det vestlige Polen.

Ifølge Seges betyder det seneste tilfælde, at de tre provinser Łódzkie, Kujawsko og Wielkopolski nu også er et højrisikoområde, såkaldt sort zone.

"Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at karantænereglerne overholdes. Det vil få uoprettelige konsekvenser for hele erhvervet, hvis sygdommen kommer til Danmark," udtaler Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion i en meddelelse udsendt onsdag.

kort over svinepest-zoner.jpg
Sidste år i oktober befandt det sorte område, hvor risikoen for afrikansk svinepest var størst, længere mod øst, end tilfældet er i dag.

Han opfordrer i meddelelsen de smågriseproducenter, der overvejende eksporterer deres smågrise til at overveje at have en plan B.

"Det kan ikke udelukkes, at zonen bliver udvidet længere mod vest, og det kan gøre det vanskelige for eksportørerne at levere smågrise i disse områder. Derfor er det vigtigt, at de allerede nu begynder at overveje, hvorledes man vil håndtere en situation, hvor afsætningen af smågrise bliver mere besværlig," udtaler formanden.

Axzon-stifter sætter spørgsmålstegn ved dansk svineproduktion

Landbrugets mareridt rykker tættere og tættere på den danske grænse

Trods svinepest fordobler Axzon overskuddet

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier