FødevareWatch

Landbrug/Fiskeri

Britiske fiskere i store problemer efter brexit

Det er med en stor grad af fortrydelse, at dele af det britiske fiskerierhverv kigger tilbage på brexit-afstemning for snart fem år siden. Én eksportør har set omsætningen falde med 80 pct.

Tiltalte erkender højere produktion end oplyst i Hjarnø-sag

Retssagen mod Hjarnø Havbrug og ejeren åbnede med en erkendelse af at have oplyst forkerte fiske- og fodermængder til myndighederne over en årrække, men at tilsynsmyndigheden var blevet oplyst om det. Anklageren kræver konfiskation på 191 mio. kr. og fængselsstraf.

Hjarnø-sag: Anklager vil have konfiskeret 191 millioner af havbrug

Retssagen mod Hjarnø Havbrug og selskabets ejer begynder fredag, hvor anklagen lyder på brud på miljøbeskyttelses- og straffeloven gennem en årrække. Selskabet står overfor krav om konfiskation af 191 mio. kr., mens havbrugsejeren risikerer fængsel. Professor kalder det vanskeligt at bevise en påstået gevinst.

Markant optur i nordjysk rejeselskab

Rejeselskabet Launis fra Frederikshavn har i det seneste regnskabsår fået den medvind, som manglede i det første år efter, at man solgte en stribe aktiviteter fra i 2018.

Goodvalley sætter QR-koder på egne svineprodukter

Den danske landbrugskoncern Goodvalley, der råder over en stor svineproduktion i Polen, Ukraine og Rusland, har de seneste år fokuseret på at udvide salget af produkter under eget brand. Nu introducerer selskabet QR-koder på produkterne, der blandt andet skal sikre yderligere vækst.

Arlas scorer ny stor aktiegevinst i Kina

Værdien af Arlas aktier i det kinesiske mejeriselskab Mengniu er på to år steget med næsten 3,5 mia. kr. Mejeriselskabet er dog ikke interesseret i at øge sin ejerandel.

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Kineserne droppede norsk laks i fjerde kvartal

Mens det samlede salg af laks i verden voksede i de sidste tre måneder af 2020, gled fremgangen i den grad forbi eksporten fra Norge mod Kina. Det store land i Asien halverede sin import af norsk laks.

Alt om kvotesagen

Det første retsopgør med de såkaldte "kvotekonger" har taget sin begyndelse og kan ifølge fagfolk få vidtrækkende konsekvenser for dansk fiskeri. FødevareWatch har her samlet artiklerne om sagen, som følges ved Retten i Holstebro.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier