FødevareWatch

Landbrug/Fiskeri

Minister afviser politisk indblanding i sagsbehandling for havbrug

Ifølge miljøminister Lea Wermelin (S) har hendes gentagne politiske udmeldinger om, at der ikke skal flere eller større havbrug i Danmark, ingen indflydelse på den langstrakte sagsbehandling. Oppositionens spørgsmål er en mistænkeliggørelse af de danske styrelser, siger minister. Hos branchen savner man afklaring.

Intenst arbejde med data skal smitte af på Arlas bundlinje

Brugen af dataanalyser kan både optimere driften og fange nye tendenser, inden det kommer frem på salgstallene. Hos Arla, der har et årligt udviklingsbudget inden for IT på over 400 mio. kr., bliver arbejdet med store mængder data et større fokusområde i fremtiden.

Salmar-chef: Vores største konkurrent er landbaserede laks

Som modtræk til de nye konkurrenter vil den norske laksekæmpe investere 8-9 mia. kr. i nye lakseopdræt, hvor der skal laves op til 150.000 ton laks om året. Producenten har søgt om lov til at opføre et anlæg 500 kilometer fra kysten.

Laksekæmpe varsler markant resultatnedgang

Opdrætskæmpen Mowi har udsendt handelsopdatering forud for det sidste kvartalsregnskab for 2020. Driftsresultatet forudses at dale med 117 mio. euro i forhold til 2019-kvartalet.

Chilensk lakseeksport i stor tilbagegang

2020 var ikke noget jubelår for den globale lakseindustri, men hvor de norske selskaber kom hæderligt igennem året, har de chilenske producenter set et markant fald i eksporten.

EU-milliard vækker optimisme i dansk fiskeri

De danske fiskere står til at modtage 1,1 mia. kr. fra en EU-pulje, som skal afbøde nogle af de tab, som brexit fører med sig. Forening vil med på råd, når pengene skal fordeles.

Finanshus: Torsk kan blive det nye laks

Finanshuset ABG Sundal Collier ser stort potentiale i opdræt af torsk. Der er udsigt til, at markedet vil kunne vokse på linje med lakseproducenterne, hedder det.

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier