FødevareWatch

Landbrug/Fiskeri

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Kraftig nedgang i salget hos Royal Greenland

Den store grønlandske virksomhed har i 2020 ikke solgt rejer og fisk til høje priser, og et historisk omsætningsfald på 9 pct. præger nyt regnskab. Udsigterne for 2021 er positive, siger direktør.

Nye vidner og billeder lægger yderligere pres på storfisker

KVOTESAG: Sagen mod den danske storfisker Henning Kjeldsen får nu nye dimensioner både indenfor og udenfor retssalen i Holstebro. Nye billeder kobler den påståede hovedmand til skibe, han på papiret ikke ejer, alt imens en mangeårig administrator har indfundet sig i vidneskranken.

Norsk lakseeksport når nye højder

Den internationale hunger efter laksefileter giver nu vækstrater på over 40 pct. i årets første måneder. Dermed overstiger den forædlede eksport nu også salget af hele fisk.

Central rådgiver afviser at kende til kvotefusk

Med årtiers erfaring havde Henning Kjeldsens advokat ingen overvejelser om, hvorvidt han allerede i sagens tidlige dage udfærdigede juridiske dokumenter, som kunne være i strid med kvotekoncentrationsreglerne. Der har "ikke været en smyg af tvivl i mit sind", siger han.

Partier: Beskyt 30 procent af Danmarks havareal

To partiprofiler fra Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er gået sammen om et fælles udspil til en havplan, der skal beskytte 30 pct. af Danmarks havareal – og fiskeriet skal kompenseres.

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier