FødevareWatch

Rekord i sure smileyer: Butik fik 42 af de sure på fire år

En københavnsk butik satte rekord i sure smileyer. Til sidst kom Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg hver uge. Fødevareministeren vil gøre det lettere at standse "fødevarebranchens vaneforbrydere".

Mix Bazar i Københavns Nordvestkvarter har i dag en storsmilende smiley. Sådan var det ikke inden årsskiftet, da butikken hed Istanbul Bazar og fik stribevis sure smileyer. I følge ejeren er forskellen, at han har ansat mere personale, så han bedre kan leve op til fødevarereglerne. | Foto: Gregers Tycho

Den seneste kontrolrapport er uden sure miner, men tidligere har det været ualmindeligt svært for Fødevarestyrelsen at få en dagligvarebutik i Københavns Nordvestkvarter til at overholde reglerne. I løbet af en periode på fire år fik Istanbul Bazar på Frederiksborgvej 45 indskærpelser, 43 påbud/forbud, 65 politianmeldelser samt bøder for sammenlagt næsten 800.000 kr. Alene sidste år resulterede det i 17 sure smileyer – og 42 i løbet af fire år.

Og ikke nok med det. Efter hvert kontrolbesøg blev timeforbruget for medarbejderne i Fødevarestyrelsen gjort op, hvorefter butiksejeren fik regningen, og det var ikke småpenge. I løbet af de fire år har han betalt 720.000 kr. i kontrolgebyrer, viser en opgørelse fra Fødevarestyrelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier