FødevareWatch

Kendt restauratør sigtet for millionsvindel med kød og fisk

En kendt københavnsk restauratør har ifølge Københavns politi bedraget en række leverandører af kød, fisk og grønt for mere end 5 mio. kr. Det skriver Berlingske.

Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Thomas Borberg/Arkiv

En københavnsk restauratør, der står bag flere caféer, blev onsdag formiddag arresteret af Københavns politi for at have bedraget en række leverandører, der har leveret fødevarer til hans restauranter for mere end 5 mio. kr. Det skriver Berlingske.

Torsdag formiddag blev den 37-årige mand fremstillet i grundlovsforhør ved dommervagten i København. Det skete for lukkede døre, idet en medsammensvoren fortsat er eftersøgt. Der er nedlagt navneforbud i sagen, og derfor kan avisen hverken oplyse navnet på restauratøren eller de caféer, sagen drejer sig om.

Ifølge anklageskriftet har de to bestilt og fået leveret varerne, selvom de godt vidste, at de ikke havde til hensigt - eller var i stand til - at betale for dem.

Sigtelsen indeholder 14 anklagepunkter for groft bedrageri og forsøg på bedrageri for i alt 5.091.285,25 kr. mod en række københavnske leverandører af kød, fisk, frugt og grønt. Ifølge politiet blev varerne leveret til restauratørens daværende cafeer i perioden 1. maj 2015 til 30. april 2016. Anklagepunkterne vedrører ifølge avisen overtrædelse af straffelovens § 279 og § 286 stk. 2, der omhandler bedrageri af særlig grov karakter, hvor strafferammen er op til otte års fængsel.

Københavns ældste café er lukket

Mænd betaler 18 pct. mere på feministisk café

Branchen bakker op om ny restaurationslov

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier