FødevareWatch

Tican advarer mod at spare på diplomatiet

Hvis man skal forhindre toldbarrierer og styrke eksporten, bør man ikke lægge millionbesparelser på udenrigstjenesten, lyder det fra Ticans adm. direktør, Ove Thejls.

Foto: /Ritzau/Rasmus Baaner,

Det kræver lobbyarbejde at sikre god frihandel. Derfor giver det heller ikke mening at spare på udenrigstjenesten, lyder det i dagens Politiken fra adm. direktør i Tican, Ove Thejls.

Han bakker dermed op om Dansk Industri, der har appelleret til regeringen om at droppe besparelser på udenrigstjenesten med 200 mio. kr. frem mod 2020.

Ove Thejls frygter blandt andet for dansk eksport i forbindelse med Brexit.

”For at kunne få så stor indflydelse på forhandlingerne som overhovedet muligt skal udenrigstjenestens folk involveres. Tican arbejder primært gennem vores organisationer, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer, som så arbejder med udenrigstjenesten. Det er klart, at jo flere ressourcer, der er til at påvirke forhandlingerne om Brexit i EU og i Storbritannien, jo bedre er det,” siger han til Politiken og tilføjer, at udenrigstjenesten er en vigtig aktør i kampen mod toldbarrierer ved eksport af fødevarer til Storbritannien.

Ole Thejls påpeger, at det desuden er vigtigt med en stærk udenrigstjeneste på sekundære markeder, hvor danske varer skal have adgang, fordi det er der, hvor ”der også skal gøres fodarbejde fra udenrigstjenestens side.”

Prisen på dansk bacon er allerede steget med 15 pct. i England.  

 Dansk kødbranche mister formand

 Antallet af danske slagtninger stiger svagt

 Ordretab tvinger Tican til at tage afsked med 55 ansatte 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier