FødevareWatch

Antallet af danske slagtninger stiger svagt

Nye tal for antallet af slagtninger på danske slagterier viser, at der efter flere års fald igen bliver fragtet flere svin til slagterierne herhjemme.

Efter i næsten ti år at være skruet mod venstre, bliver der nu igen skruet op for den danske slagteriproduktion.

Det skriver Food-supply på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik, som for tredje kvartal viser en svag stigning i antallet af slagtninger foretaget på dansk jord.

"Jeg er utroligt glad for, at vi efter 10 år med konstante fald nu ser ind i stigende leverancer af slagtegrise. Det betyder, at vi kan udvide og byde nye medarbejdere velkommen i stedet for at skulle reducere kapaciteten," siger produktionsdirektør i Danish Crown Pork Per Laursen til hjemmesiden.

I årene efter 2004 har Danish Crown lukket i alt 14 slagterier og mindsket arbejdsstyrken med over 6000 slagteriarbejdere, men i år er der igen skruet op for aktiviteterne på et par af de tilbageværende fem slagterier i Danmark. Blandt andet er omkring 260 nye medarbejdere blevet ansat på nye slagterihold på slagterierne i Ringsted og Sæby som resultat af, at Danish Crown fra 1. september skal slagte de 500.000 svin, som hidtil er blevet leveret til konkurrenterne i Tican.

Tidligere på sommeren måtte Tican som følge af den mistede aftale sige farvel til 55 medarbejdere.

Tilbage i august vurderede Karsten Flemin, markedsanalytiker i Landbrug & Fødevarer, at bunden for nu var nået, og at resten af året vil byde på den fremgang, som statistikken nu også bekræfter.

"Vi venter, at produktionen af slagtesvin de kommende måneder vil stige, hvilket er årstidsbestemt. I løbet af 2018 vil vi formentlig begynde at se en reel stigning i produktionen. Stigningen skyldes, at der den seneste tid har været god økonomi i produktionen, og samtidig har en række støtteordninger sat gang i byggeri af nye slagtesvinestalde," forklarede Karsten Flemin i starten af august til Finans.

Danske slagterier har ramt bunden

Flere svin får Danish Crown til at oprette 260 nye job

Stor interesse for nye Danish Crown-jobs

Ordretab tvinger Tican til at tage afsked med 55 ansatte

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier