FødevareWatch

Daloon-direktør glad for ejerskifte: Noget blev ikke gjort rigtigt

Her godt halvandet år efter, at den fynske producent af forårsruller fik ny ejer, gør en tilfreds direktør Peder Andersen status.

I starten af 2016 solgte den kendte, fynske producent af forårsruller Hemming Van sit hjertebarn Daloon A/S til Ignio Holding B.V.

Siden februar 2016 har Daloon været en del af Izico Food Group, og noget tyder på, at købernes ambition om at lade Daloon vokse i de markeder, som Izico arbejder i, er lykkedes.

I et interview med Fyens Stiftstidende gør adm. direktør Peder Andersen, der kom til Daloon i starten af 2016, da forårsrulleproducenten blev opkøbt af hollandske Izico, status.

"Der er en grund til, at Daloon blev solgt. Der var ikke opløftende resultater, og det er ikke filantropi, vi bedriver. Noget blev ikke gjort rigtigt, og det skal vi gøre anderledes. Mange har spurgt, hvordan Hemming (Van, red.) kunne sælge sit livsværk, sin fars livsværk, men jeg tror, det var helt rigtig set af mange årsager," siger Peder Andersen til Fyens Stiftstidende.

Årsregnskab viser fremgang

Som FødevareWatch skrev i juni i år i forbindelse med offentliggørelsen af Daloons A/S' 2016-årsregnskab, steg nettoomsætningen i 2016 med 5,8 pct. til samlet 182,5 mio. kr. – hvilket var 10 mio. kr. mere end i 2015.

Af ledelsesberetningen fremgår det, at det "betragtes som en tilfredsstillende udvikling på baggrund af sidste års forventninger."

Resultatet af den ordinære primære drift blev på minus 1,65 mio. kr. mod et plus på 3,87 mio. året før. Årets resultat blev 799.000 kr., hvilket var markant under 2015-resultatet på seks mio. kr. – det bedste resultat siden 2010.

Daloons nye ejere leverer vækst i første år

Daloon-stifter køber sig ind i Fooducers ejerkreds

Derfor takkede Daloon-arving nej tak til salgstilbud

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier