FødevareWatch

Medie: Uhrenholt har handlet med selskab i skattely

Den omfattende hvidvasksag, der tidligere på ugen ramte Danske Bank, trækker nu også tråde til fødevareindustrien. Kunder i Aserbajdsjan har flere gange handlet oste hos Uhrenholt, skriver Berlingske Business.

Danske mejeriprodukter har været i høj kurs i Aserbajdsjan, hvor kunder flere gange har handlet oste hos den danske fødevaregigant Uhrenholt. Det fremgår af en gennemgang foretaget af Berlingske Business.

To gange i 2014 overførte kunder fra Aserbajdsjan 680.000 kr. via en konto i Danske Bank til Uhrenholt. Kontoen tilhørte Hilux Services LP, som er registreret i Storbritannien, men i følge Berlingskes research er styret af stråmænd, og ejerne skjult i skattely.

"Vi har kigget de nævnte overførsler igennem og kan oplyse, at transaktionen er med en kendt kunde i Aserbajdsjan på baggrund af en kendt varestrøm, så der er ingen uregelmæssigheder i handlerne eller transaktionerne," skriver adm. direktør i Uhrenrolt, Sune Uhrenholt, til Berlingske Business. Han oplyser desuden, at betalingerne er for syv forskellige oste.

Kina forbyder import af blød ost

Eksporten af dansk ost i massiv fremgang

Uhrenholt i fremgang trods fortsatte kvaler i Rusland

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier