FødevareWatch

Tysk kæmpe skyder nordeuropæisk sukkerkampagne i gang

Nordzucker skyder mandag årets høst af sukkerroer i gang, og dermed kommer der snart ild under kedlerne på de danske fabrikker i Nakskov og Nykøbing. Her får man for første gang også økologiske roer ind.

Foto: Tina Nielsen, Polfoto

Samlet er forventningen et høstår med godt høstudbytte på tværs af hele Nordzucker, som i Danmark  forarbejder roer på Nordic Sugars sukkerfabrikker i Nakskov og Nykøbing.

Af en meddelelse fremgår det, at den store tyske koncern starter op i de polskse aktiviter mandag, og i den 12. og den 19. september kommer der også gang i den danske høst og sukkerproduktion, som foregår i en kampagne, der løber frem til udgangen af januar 2018.

Ifølge meddelelsen er der gode udsigter til et godt sukkerår i Danmark, mens tørke længere syd på udfordrer i blandt adnet Slovakiet.

"Vejret har ganske vist været ret blandet i år og præget af visse ekstremer, men vi regner alligevel med et godt høstudbytte," udtaler Lars Gorissen, Nordzuckers Chief Agricultural Officer, der videre om kampagnen siger:,

"Trods nye markedsbetingelser og omskifteligt vejr har roen vist sit værd som afgrøde, og vores nye fleksible kontraktmodeller betaler sig."

Som noget nyt skal man i år for første gang forarbejde økologiske roer på fabrikkerne i Schladen, Tyskland og Nykøbing.

"I år vil vi også starte oparbejdningen på fabrikken i Nakskov  tidligere end på fabrikken i Nykøbing dels af hensyn til forsyningen af det danske marked og dels fordi fabrikken i Nykøbing skal anvende økologiske roer i starten af kampagnen," udtaler Jesper Thomassen, adm. direktør i Nordic Sugar A/S

På de to tilbageværende danske Nordic Sugar-fabrikker har man i de senere år investeret tungt, ligesom Nordzucker har gjort det i de øvrige dele af koncernen. Samlet er der investeret omkring 625 mio. kr. i blandt andet produktion, oplagring og logistik.

Europæiske sukkerproducenter gør sig klar til vækst

Høje sukkerpriser løftede Nordic Sugar tilbage over 3 mia

Kronikør: Sukkerindustrien har ingen skrupler

Det første danske økosukker har kurs mod butikkerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier