FødevareWatch

Forsker: Skandaleramte æg kan være giftigere end udmeldt

Æggene fra den europæiske æggeskandale, hvor æg fra Holland indeholdt insektgift, kan være giftigere, end myndighederne har forklaret. Det mener en dansk professor.

Den europæiske æggeskandale begyndte at rulle i begyndelsen af august, da et rutinekontrol viste spor af insektgiften fipronil i Belgien i hollandske æg.

Skandalen har siden spredt sig rundt til bla. Frankrig, Sverige, Storbritannien, Tyskland og endelig Danmark.

Her har melding fra myndighederne imidlertid været, at danskerne ikke bør være bekymrede, da doserne i man kunne blive udsat for, var meget lave.

Niels Erik Skakkebæk, der er professor for Vækst og Reproduktion på Rigshospitalet, mener dog, at det skal være mere tydeligt, hvor skadelig fipronil er.

Det skrev Berlingske torsdag.

"Det bliver sagt, at det pågældende stof nok er ulovligt, men at det ikke er skadeligt. Men det burde nævnes, at der klart er data, der tyder på, at fipronil er potentielt hormonforstyrrende specielt på funktionen af skjoldbruskirtlen og de hormoner, den danner, hvilket er set på forsøgsdyr. Hormonforstyrrende stoffer virker også typisk i meget lave koncentrationer, og der mangler i det hele taget viden om danskernes eksponering af den type stoffer fra andre kilder," siger han til Berlingske.

Fødevarestyrelsen: Danskere kan roligt købe æg trods giftskandale

ISS-kantiner er ramt af æggeskandalen

 

OVERBLIK: Europæisk æggeskandale ruller

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier