FødevareWatch

Amazon overvejer militærteknologi til hjemmebragte færdigretter

Onlineforretningen Amazon.com har fået et godt øje til en ny teknologi, der gør det muligt at lave færdigretter, der ikke skal opbevares på køl. Retterne kan være på markedet allerede næste år, skriver Reuters.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian

Internetbutikken Amazon.com satser i disse år benhårdt på at æde sig ind på markedet for fødevarer. Og med en ny teknologi kan onlinegiganten potentielt blive en større spiller inden for færdigretter.

Det skriver Reuters, der har talt med kilder i start-up-selskabet 915 Labs, der er specialiseret i den nye teknologi, microwave assisted thermal sterilization, forkortet MATS.

Teknologien, der oprindeligt er udviklet af det amerikanske militær, gør det muligt at lave færdigretter, der holder længe, og som ikke skal opbevares på køl.

Amazon afviser over for Reuters at kommentere på rygterne, men ifølge anonyme kilder kan Amazon muligvis være klar med de nye produkter allerede næste år.

Amazon skuffede markant i andet kvartal

Amazon har kig på Aarstiderne-løsning

Amazon får lov at sælge fødevarer til 1,3 milliarder indere

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier