FødevareWatch

Undersøgelse: 3 ud af 4 danskerne vil have bedre vilkår til grisene

Dyrenes Beskyttelse sætter i en ny kampagne fokus på vilkårene for danske grise. Den skal bl.a. lægge pres på beslutningstagere for at få skabt bedre vilkår for dyrene.

Foto: Colourbox

Ifølge en undersøgelse foretaget af analysebureauet Epinion mener 72 pct., at danske grise skal have bedre forhold, end de har i dag.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Ifølge lobbyorganisationen svarer 40 pct. desuden, at kød fra kastrerede og halekuperede grise helt skal fjernes fra kølediskene.

Det glæder Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, at der er så stor opbakning blandt befolkningen til bedre velfærd for grisene:

"Det er jo tydeligt, at der er opbakning fra danskerne til, at der skal ske noget. Vi kan som forbrugere godt gøre en forskel med vores indkøbsvaner, men realiteten er, at omkring 90 pct. af det danske svinekød bliver eksporteret til udlandet. Derfor kræver det politiske indgreb, hvis vi for alvor skal gøre en forskel for de over 30 millioner danske grise, som produceres hvert år," siger Britta Riis hun i pressemeddelelsen.

Dyrenes Beskyttelse har på den baggrund lanceret en kampagne, der skal oplyse befolkningen om grisenes forhold og lægge pres på beslutningstagere for at få skabt bedre vilkår for dyrene. Blandt foreningens krav er, at landmændene øjeblikkeligt skal begynde bruge bedøvelse ved kastration med henblik på et fuldstændigt stop for kastration af hangrise inden 2024.

Omdiskuteret dyrevelfærdsmærke lanceres i dag

Dyrenes Beskyttelse roser insektfødevarer

Grisefoder til mennesker kan blive kæmpeforretning

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier