FødevareWatch

Mejeribranchen får selskab af flere højtuddannede

Efter år med mangel på mejeriingeniører har en gruppe virksomheder haft held med at få flere til at søge studiet. Inden for få år vil antallet af nye ingeniører være fordoblet, siger sekretaritatsleder.

Foto: Arla/ PR

Efter år med meget lille søgning, er der igen kommet gang i klasselokalerne, hvor man finder landets mejeriingeniør-studerende.

I det store billede er der ikke tale om mange årsværk, men den danske mejeribranche og tilknyttede erhverv skal hvert år bruge omkring 25 nye mejeriingeniører, og der var derfor pres på, når der for få år siden kun kom 10 nye ingeniører ud om året.

Derfor er det ifølge Anne-Sofi Christiansen, sekretariatsleder ved 'Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen' glædeligt, at der fremover ser ud til at komme 20-30 dimittender ud fra Københavns Universitet.

"Man kan vel godt tillade sig at kalde det en succeshistorie. Vi havde et mål om at få fordoblet antallet af nye mejeriingeniører, og det ser nu ud til at være lykkedes i løbet af ganske få år," udtaler hun i meddelelse udsendt af Landbrug & Fødevarer.

I forlængelse af de udfordringer der for år tilbage opstod med få studerende, dannede en gruppe af virksomheder, som blandt andet består af Arla, Chr. Hansen, DuPont, GEA og Novo Nordisk i 2012 'Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen'. Formålet med gruppen var at få flere unge til at vælge mejeriingeniøruddannelsen.

"Vi stod med det paradoks, at vi havde en uddannelse, som gav adgang til en masse spændende jobs i store, internationale virksomheder. Men de unge havde bare ikke fået øje på den. Når de hørte ordet ’mejeriingeniør’, tænkte de typisk på mænd i kitler med hvide huer og skægbind, og det var ikke just tillokkende for den aldersgruppe," udtaler Anne-Sofi Christensen.

Fremadrettet er det håbet, at endnu flere vil finde uddannelsen interessant, og gruppen har en ambition om at få endnu flere ud i brancherne, hvor ingeniørerne kan arbejde.

"Vores prognoser viser, at der er behov for øge tilgangen. Der er stigende efterspørgsel på mejeriingeniører i mange brancher samtidig med, at en relativ stor andel af faggruppen i de kommende år vil forlade arbejdsmarkedet," udtaler Anne-Sofi Christiansen og tilføjer:

"Men vi er optimistiske. Vi ved efterhånden, hvad der skal til, og som noget nyt er universitetet begyndt at promovere uddannelsen ude på gymnasierne. Det kommer helt sikkert til at slå igennem i de kommende år."

Tulip-chef ser stort dilemma i at få stordrift og høj fleksibilitet til at gå hånd i hånd

Flere ansøgere til københavnsk fødevareuddannelse

"Branchen har udviklet sig til en magtkamp"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier