FødevareWatch

Flere ansøgere til københavnsk fødevareuddannelse

Trods fald i den generelle søgning på videregående uddannelser har 15 pct. flere i år søgt om optagelse på bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring på Københavns Universitet.

uddannelse, læring, undervisning, studerende, elev, studie, studier
Foto: Colourbox

På bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring på Københavns Universitet har man med held forsøgt sig med nye hvervekampagner på blandt andet sociale medier.

Det har betydet, at man i forbindelse med årets optag samlet kunne registrere en fremgang i antallet af ansøgere på i alt 15 pct. i forhold til året før.

Dansk Industri: Akut behov for nye faglærte i fødevaresektoren

Af en meddelelse sendt til FødevareWatch fremgår det, at 261 unge har søgt om optagelse på bacheloruddannelsen, og at 115 i år har haft fødevareuddannelsen som deres første valg. Sidst år var det 86 der satte uddannelsen som førsteprioritet, og dermed er der tale om en stigning på 34 pct.

"Vi har gjort et stort arbejde for at de studerende bedre kan se sig selv i fødevareuddannelsen og forstå hvad uddannelsen går ud på. Man kan tage en test på hjemmesiden for at finde ud af om fødevareuddannelsen er det rigtige at læse og vi har kørt forskellige kampagner, f.eks. på Facebook. Det ser ud til at være en succes, når vi står med et rekord højt antal studerende med Fødevare og ernæring som deres førsteprioritet," udtaler Anna Haldrup,, institutleder ved Institut for Fødevarevidenskab.

"Vores tætte samarbejde med hele fødevareindustrien betyder rigtig meget. På uddannelsen kan de unge se, at de kan få arbejde efter endt uddannelse og de er i kontakt med industrien gennem hele uddannelsen. Det er vigtig når man står og skal vælge uddannelse. Samtidig er fødevareområdet en utrolig spændende legeplads som studerende. Her kan man prøve kræfter med næsten al naturvidenskabelig forskning, fordi fødevarer er så komplekse, at vi er nødt til at trække på alle discipliner," udtaler institutleder på Institut for Idræt og Ernæring Arne Astrup i samme meddelelse.

Generelt falder antallet af ansøgere til de danske videregående uddannelser. For universitetsbacheloruddannelserne er faldet i år på 3 pct., og på Københavns Universitet har man i alt modtaget 26.783 ansøgninger fra 17.524 ansøgere, hvilket er et fald på 5,9 pct. sammenlignet med 2016.

Aarstidernes direktør: Mit bedste råd er at slippe kontrollen og stole på processen

Nestlé har hyret 280 unge i Danmark på tre år

McDonald’s: Danske serviceuddannelser er for dårlige, vi opretter vores egen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier