FødevareWatch

Paradis-stifter henter direktør til socialøkonomisk kæde

Tidligere direktør for Danske Spil er blevet udpeget som ny frontkvinde for den socialøkonomiske kæde Social Foodies.

Mette Dyhr har en baggrund inden for fødevarer, detailhandel og forretningsudvikling fra bl.a. Irma, Danske Spil og senest som selvstændig rådgiver for start-ups. Foto: Blitz PR

Mette Dyhr er tiltrådt som adm. direktør for Social Foodies, der i 2012 blev grundlagt af iværksætter Thor Thorøe, som tidligere har stiftet Paradis.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Mette Dyhr har en baggrund inden for fødevarer, detailhandel og forretningsudvikling fra bl.a. Irma, Danske Spil og senest som selvstændig rådgiver for start-ups.

Social Foodies har med ansættelsen af Mette Dyhr fået en erfaren og markant direktør, der skal være med til at tage virksomheden til næste niveau.

"Social Foodies har en stærk og differentieret position baseret på høj kvalitet og et socialøkonomisk værdisæt. Virksomheden sætter lige nu agendaen for, hvordan man kan tænke i både økonomiske og sociale resultater – og jeg ser et kæmpe potentiale for Social Foodies i Danmark såvel som internationalt," udtaler Mette Dyhr.

A-kasse som medejere

I marts måned kom det frem, at A-kassen Lederne har investeret 7,5 mio. kr. for mellem 20 og 25 pct. af den socialøkonomiske virksomhed, hvor overskuddet går til socialt udsatte i Afrika og Danmark.

Det er første gang, at A-kassen laver den slags investering. At det er sket handler om, at investeringen udgjorde en unik mulighed for både at tage ansvar for socialøkonomiske problemer i Danmark og globalt set.

"Investeringen i Social Foodies opfylder begge betingelser, hvormed vi kan gøre en forskel i Danmark for nogle mennesker, som ellers ville have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, og vi er samtidig med til at sikre, at mennesker i den tredje verden kan brødføde sig selv," sagde Svend Askær, formand for Lederne, i forbindelse med investeringen.

Social Foodies har foreløbig syv butikker beliggende i Københavnsområdet og Aarhus. Herudover er Social Foodies engageret i chokoladefabrikken Cocoafair i Sydafrika og samarbejder med sociale væresteder. På tegnebrættet er i øjeblikket opstart af en biodynamisk farm i Uganda.

Lederne investerer millionbeløb i socialøkonomisk iskæde

En afrikansk kvinde fik berømt ismand i gang igen

Paradis-stifter gør comeback med stor is-satsning

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier