FødevareWatch

NNF er dybt skuffet over pensionsreform

Fødevareforbundet NNF frygter, at regeringens pensionsreform vil skabe ulighed blandt pensionister. Fagforbundet tror hverken på pisk eller gulerod.

Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast. | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

"Fødevareforbundet NNF er dybt skuffede over tirsdagens pensionsreform, som frygtes at skabe ulighed blandt pensionister," således indleder fagforbundet et indlæg på sin hjemmeside om den pensionsreform VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om tirsdag.

Forbundet tror hverken på, at der skal pisk eller gulerod til, som reformen indeholder, og peger på, at det for mange i arbejderklassen er fuldstændig ligegyldigt, fordi de slet og ret er for nedslidte til at lade sig påvirke af nogle af delene.

"For mange af vores medlemmer er det bedøvende ligegyldigt, hvor mange ekstra penge, de kan få, hvis de bliver lidt længere på arbejdsmarkedet. Når de har stået på et slagteri eller en anden fødevareindustriel virksomhed i 40 eller 45 år, så er de færdige. Og hvis de bare skal have lidt ud af deres tredje alder, så handler det om at stoppe i tide. Det er ikke økonomien, der siger stop - det er kroppen," udtaler forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast i indlægget.

Han frygter derfor, at det kun vil være de velstillede, som kan tage imod guleroden, mens de nedslidte må lade sig piske, og det vil øge uligheden blandt pensionisterne.

"Tænk, hvis man kunne lave et system, hvor alle fik lige mulighed for en værdig alderdom. Hvor man ikke lod regneark og økonomiske modeller afgøre borgernes velfærd, men hvor man tog udgangspunkt i den enkelte. Selvfølgelig skal man have lov at blive på arbejdsmarkedet, så længe man kan. Og selvfølgelig skal man sørge for, at folk ikke ligefrem bliver straffet for at forlænge deres arbejdsliv eller øge deres pensionsopsparing. Men at man ikke bruger lige så mange ressourcer og krumspring på at sikre dem, der har mest brug for det, det er simpelthen under al kritik," lyder det videre fra formanden.

NNF-formand: Regeringens pensionsudspil er hul i hovedet

NNF og Coop klar med overenskomst for bagere og slagtere

Stort flertal af slagteriarbejdere stemte nej til overenskomst

NNF: Det er på tide vi taler EU op

NNF jubler over nye slagterijob

Mere fra FødevareWatch

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Danæg overtager finsk partner

Danæg-koncernen, der i forvejen ejede omkring en fjerdedel af et finsk pakkeri og produktselskab, har købt resten af selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier