FødevareWatch

Madklubben gik kraftigt tilbage i 2016 - forventer fremragende år i '17

Et problematisk år for aktier og værdipapirer var med til at sende Madklubbens bundlinje på rutsjebanetur. 2017 tegner til gengæld lovende med høj omsætning og mange nye restauranter på vej.

Foto: Madklubben

Madklubben, der er ejet og stiftet af direktøren Anders Aagaard, gik væsentligt tilbage i 2016, hvor overskuddet faldt fra 16 mio. kr. i 2015 til 3 mio. kr. i 2016.

Det skyldes ikke mindst, at var et problematisk år for aktier og værdipapirer, hvilket medførte Madklubben et tab på 8 mio. kr. mod en gevinst i 2015 på omkring 4 mio. kr.

Det oplyser Madklubben i en pressemeddelelse.

Driftsresultatet ligger dog stabilt på 22 mio. kr., hvilket er nogenlunde samme niveau som året forinden, skriver Madklubben i meddelelsen.

Derudover blev flere af kædens ældre restauranter renoveret i årets løb, hvilket betød at de var lukket i renoveringsperioderne med dertil mistet omsætning. Også investering i processer til optimering af daglige indkøb, salg, rapportering samt styring af lønkroner får en del af ansvaret for tilbagegangen.

Anderledes positivt ser det ud i 2017 ifølge Kaspar Mørk Arianto, der er pressechef hos Madklubben

"Indtil videre tegner 2017 til at blive et fremragende år for Madklubben-koncernen, som netop har oplevet den bedste maj måned målt på omsætning siden åbningen af den første restaurant i Store Kongensgade i 2007. Det giver blod på tanden i forhold til en stor udvidelse af koncernen, som skal resultere i hele fem nye restauranter i København inden årets udgang," skriver han i en mail.

Kædens egenkapital ligger på omkring 47,7 mio. kr.

Madklubben i stor ekspansion

Løgismose Meyers henter kendt tv-kok

Bryghusdirektør: "Vi skal aldrig glemme, at vi er BZ’ere og Nørrebro"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier