FødevareWatch

NNF-formand: Regeringens pensionsudspil er hul i hovedet

Ole Wehlast raser mod Venstre-regeringens nye pensionsplan. Han frygter, den vil skabe mere ulighed.

Formand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Venstre-regeringen måtte skrote sit første pensionsudspil, da partiet ikke kunne få opbakning fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti til at fremrykke en højere pensionsalder.

Tirsdag præsentrede regeringspartierne, Venstre, Liberal Alliance og Konservativt Folkeparti, så et nyt udkast til en pensionsplan, men den er ikke mere "spiselig" end den første, mener forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Han råber vagt i gevær i et debatindlæg mod regeringens planer:

Når vores medlemmer stopper på arbejdsmarkedet, så er det fordi de ikke kan mere. Det er ikke for at spille golf eller tage på jordomrejse."

Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet NNF

"Det er som om, at regeringen nægter at forstå, at der er lønmodtagergrupper, der simpelthen ikke kan være længere tid på arbejdsmarkedet. De holder fast i en vanvittig idé om, at hvis man bare belønner folk med lidt ekstra penge, så kan de lige pludselig klare flere år på arbejdsmarkedet. Men vores medlemmers skuldre, rygge og andre led, holder ikke pludselig op med at gøre ondt, fordi der kommer lidt ekstra i pensionsposen. Helt grundlæggende har vores medlemmer behov for ordninger, der giver dem mulighed for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdslivet, når de ikke kan mere. Ikke ordninger, der skal få dem til at blive længere."

Regeringen har bl.a. i sin nye 2025-plan, som pensionsudspillet er en del af, foreslået, at der skal laves forskelllige former for pengebelønninger, som skal give folk lyst til at blive på arbejdsmarkedet i længere tid.

Det mener Ole Wehlast blot vil øge den allerede stigende ulighed i samfundet:

"Folk må allerede arbejde lige så længe, de vil allerede i dag. Det mener jeg er fint, men det ærgrer mig, at regeringen igen lægger op til at belønne dem, der i forvejen har det stærkeste udgangspunkt. Når vores medlemmer stopper på arbejdsmarkedet, så er det fordi de ikke kan mere. Det er ikke for at spille golf eller tage på jordomrejse. Det er hul i hovedet, at de går glip af de økonomiske gulerødder, og må se deres venner med knap så fysiske krævende jobs, inkassere den ene skattefrie præmie efter den anden."

NNF: Finanslovforslag uden sammenhæng med 2025-plan

Stort flertal af slagteriarbejdere stemte nej til overenskomst

Overenskomstforhandlinger for slagteri- og fødevarearbejdere er brudt sammen

Fagboss til virksomheder: Hvilken mangel på arbejdskraft?

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier