
Det kemiske stof akrylamid, som ifølge Fødevarestyrelsen kan skade nerver, arveanlæg og formeringsevne, findes i rigtig mange fødevarer, men det vil norske Orkla nu forsøge at lave om på.
Gennem en licensaftale med det Vancouver-baserede selskab Renaissance BioScience Corp, som har specialiseret sig i at fremstille gær med akrylamidreducerende egenskaber, vil Orkla skrue ned for indholdet i sine brødprodukter.
"Renaissance's akrylamidreducerende gær har vist lovende resultater i bagværk, og Orkla er glad for at arbejde sammen med Renaissance i forhold til at foretage disse værdifulde fremskridt indenfor fødevaresikkerhed, der står til rådighed for fødevareproducenter," udtaler Thore Svensson, der er Senior Vice President i Orkla Food Ingredients, i en meddelelse.
Med aftalen kan Orkla bruge Renaissance's gær i produkter i Norden og Baltikum. Gennem samarbejdet vil Renaissance foretage de afsluttende test i storskala-produktion.
Orkla køber dansk fødevareselskab