FødevareWatch

Orkla etablerer gærsamarbejde med canadisk selskab

Den norske koncern har en målsætning om at nedbringe indholdet af akrylamid i fødevarerne. Det har afstedkommet en licensaftale med en canadisk producent.

Det kemiske stof akrylamid, som ifølge Fødevarestyrelsen kan skade nerver, arveanlæg og formeringsevne, findes i rigtig mange fødevarer, men det vil norske Orkla nu forsøge at lave om på.

Gennem en licensaftale med det Vancouver-baserede selskab Renaissance BioScience Corp, som har specialiseret sig i at fremstille gær med akrylamidreducerende egenskaber, vil Orkla skrue ned for indholdet i sine brødprodukter.

"Renaissance's akrylamidreducerende gær har vist lovende resultater i bagværk, og Orkla er glad for at arbejde sammen med Renaissance i forhold til at foretage disse værdifulde fremskridt indenfor fødevaresikkerhed, der står til rådighed for fødevareproducenter," udtaler Thore Svensson, der er Senior Vice President i Orkla Food Ingredients, i en meddelelse.

Med aftalen kan Orkla bruge Renaissance's gær i produkter i Norden og Baltikum. Gennem samarbejdet vil Renaissance foretage de afsluttende test i storskala-produktion.

Orkla køber dansk fødevareselskab

Godt mærkevaresalg i Orklas første kvartal

Orkla køber tysk isselskab

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier