FødevareWatch

Lån fra forbrugere skal sætte fart i både grænsehandel og økologi

Flere selskaber inden for mad og dagligvarer jagter nye modeller for finansiering, hvor især danskernes lyst til at låne penge ud er i spil.

Foto: Casper Dalhoff/Polfoto/Arkiv

Danske forbrugere skal med investeringer fra egne penge sikre ny fart i alt fra et økologisk mejeri til et onlinesupermarked med grænsehandel. I hvert fald bejler flere i dagligvarebranchen nu til forbrugerne ud fra en model med såkaldt crowdfunding.

For en måned siden lancerede detailgiganten Coop Danmark, der har 1.200 butikker rundt om i landet, et større projekt. Det har som mål at støtte fødevareproducenter, der har svært ved at skaffe finansiering af nye idéer. Coop vil parre de projekter med nogle af de knap 1,7 mio. danske forbrugere, som er medlemmer i koncernen, og måske med midler til rådighed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier